Gresz Ágnes

Szerkesztő, alapító
Témakör: egészségügyi menedzsment
2019-ben végeztem mentőtisztként a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Egyetemi éveim alatt a Központi Irányítócsoportban dolgoztam mentésirányítóként, valamint mentőápolóként vettem részt rendezvénybiztosításokon. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézet munkatársa vagyok, ill. a Johannita Segítő Szolgálatnál végzek kivonuló szolgálatot.
Még az egyetemi éveim alatt kezdtem el foglalkozni az egészségügyi menedzsment és az egészségügyi jog sürgősségi ellátást érintő kérdéseivel. Mivel úgy gondoltam, ez a téma nem kap kellő figyelmet a szakmán belül, 2018-ban megalapítottam a Kompetenciák a sürgősségi ellátásban szakmai műhelyt, melynek keretén belül a honlapon közzétett szakmai anyagokon túl konferenciák és továbbképzések kerülnek megrendezésre, hogy minél szélesebb körben felhívjuk a figyelmet az ellátókat érintő fontos kérdésekre.
Cikkek: “A segítő szakmákban dolgozók sokszor elfelejtik, hogy néha nekik is szükségük van segítségre.” – Interjú A biztonságos munkavégzésről (Szak)Ápolói helyzetkép a hazai egészségügyi ellátórendszerben-Beszámoló I. (Szak)Ápolói helyzetkép a hazai egészségügyi ellátórendszerben-Beszámoló II. (Szak)Ápolói helyzetkép a hazai egészségügyi ellátórendszerben-Beszámoló III. A sürgősségi betegellátórendszer működési rendje I. A sürgősségi betegellátórendszer működési rendje II. A sürgősségi betegellátórendszer működési rendje III. Bűn és bűnhődés orvosi és etikai dimenziói (Beszámoló)