Pandémia Portrék

Interjúsorozatot indítunk „Pandémia Portrék” címmel. A különböző országokban élő egészségügyi dolgozókat arról kérdeztük, náluk hogyan hatott a betegellátásban dolgozókra a COVID-19 koronavírus járvány. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan élik meg a pandémia okozta változásokat az egészségügyi ellátók a különböző kultúrákban, milyen új kihívások elé állítja őket ez a helyzet és hogyan birkóznak meg vele.

A pandémia Amerikától Ázsiáig különböző kultúrák és egészségügyi ellátórendszerek szemüvegén át.

Frontvonalban Arkansasban

Tami Poole Arkansasban (USA), egy helyi kórház mentőszolgálatánál teljesít kivonuló szolgálatot mentőtechnikusként. Arról kérdeztük, milyen hatással volt a munkájára a COVID-19 járvány.

A svéd módszer

Angelica és Félix egy Svédországban élő orvos pár, akik az ország legnagyobb kórházában, a Karolinska Kórházban dolgoznak kutatóorvosként, illetve aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvosként. A következő interjúban betekintést nyerhetünk abba, milyen tapasztalatai vannak a svéd módszerről egy COVID-19 fertőzöttekkel dolgozó szakorvosnak.

Fertőzések dzsungelében

Moara infektológus professzor a Goiási Állami Egyetem Klinikájának Trópusi Betegségek és Közegészségügy Intézetben. Arról kérdeztük, hogy élték meg a pandémiát Brazíliában, milyen infektológusként dolgozni a frontvonalban.