Pszichés segítség COVID-19 idején?

Honnan kaphatok segítséget online?

A COVID19-hez nem csupán a fontos és hiteles tájékoztatás tartozik hozzá. Foglalkoznunk kell a pszichés terheléssel is, melyet a tünetek, a bezártság, az izoláltság és a kórházi körülmények okozhatnak.🤯🏥
Az alábbi oldalak abban segítenek, hogyan lehet ezzel megbirkózni, milyen közösségekbe érdemes bekapcsolódni, honnan érdemes tájékozódnunk a témát illetően.
Amennyiben úgy érzed másfajta, személyre szabott segítségre van szükséged, kérd háziorvos segítségét!👩‍⚕️👨‍⚕️
 
👆‼Mindig megbízható forrásból tájékozódj‼
 
📌SOS: Korona csoportban koronavírusos betegek és családtagjaik kaphatnak pszichés támogatást. A közösség szakemberek segítségével próbál segítséget adni problémás helyzetekre, pl: türelmetlenség, kiszolgáltatottság kezelése, gyerekkel való kapcsolattartás, lehet e családban izolálódni, félelem…:
 
📌SAS-OK Szuggesztiók Alkalmazása a Szomatikus Orvoslásban Képzés oldalán relaxációs hanganyagok, tanácsok, tippek találhatók, melyek segíthetnek megbirkózni a pandémia és annak következményei okozta helyzettel:
 
📌A Habitus Alapítvány oldalán útmutató található az 5 perces BÚCSÚLÁTOGATÁSHOZ. A hozzátartozóknak segítség, ha el tudnak búcsúzni, ehhez állítottak össze egy segítő tematikát, amely sorvezetőként szolgálhat a legfontosabb mondanivaló megfogalmazásához:
 
📌A koronavírusból felépült emberek tapasztalatai csoportban fertőzött és gyógyult betegek oszthatják meg a tapasztalataikat egymással:
 
📌Az alábbi oldalon több lelkisegélyszolgálat elérhetősége megtalálható, mind a gyermekek, fiatalok és felnőttek részére is, illetve az egyházi lelkisegélyszolgálatok elérhetősége is:

Hozzászólás írása